HTML

Edzesmester: Napi Mínusz és Plusz

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Készen állsz arra, hogy tegyél valamit álmaid alakjáért?

2011.02.24. 19:13 Edzesmester

Üdvözöllek. Mielőtt bármibe belefognánk, hadd mondjak el rövid egy történetet:

A történet egy 40-es éveiben járó nőről szól. Egy konferenciára hívták meg előadni, és ott meglátott egy rendkívül csinos nőt, aki nála 8 évvel volt idősebb. Ez adta meg az utolsó löketet az elhatározásához, hogy megszabaduljon a zsírfeleslegétől. Mert ha más is tud 48 évesen jól kinézni, akkor neki miért ne sikerülhetne.

Mivel már előtte többször is sikertelenül próbálkozott, és mindig valahol feladta, ezért úgy döntött, hogy „drasztikus” eszközökhöz fog folyamodni. Bement egy drága boltba, és egyszerűen vett magának egy kosztümöt, amibe csak a 15 évvel fiatalabb önmaga fért volna bele. A kosztümöt kiakasztotta az öltözőszekrénye ajtajára, és három dolgot csinált:

1) kitűzte, hogy fél éven belül lead 17 kilót, hogy beleférjen a kosztümbe,
2) minden második hétben kidobta az éppen legkedvesebb ruháját és vett egy másikat a kosztümmel egyező méretben,
3) minden nap maga elé próbálta a kosztümöt a tükör előtt. Természetesen mondanom sem kell, hogy sikerült a 17 kilót tartósan leadnia.
 

A történet tanulsága

Én ugyan meg tudom neked mutatni, hogy hogyan tartozhatsz bele abba az 5%-ba, aki tartós sikereket ér el az edzéssel és a fogyással. Meg tudlak tanítani, hogy hogyan ne pusztítsd magad (fogyókúrákkal vagy rosszul végzett edzésekkel), mit csinálj és mit ne csinálj a tartós eredményekhez, de ehhez IGAZÁN AKARNOD KELL a dolgot.

A történetünk főszereplője felégetett minden hidat visszafelé a ruhái kidobásával, és elviselte a családja megrökönyödését, mert hitt valamiben, és akart valamit. Nem másért tette, hanem magáért. Szóval mielőtt bármibe belefogsz, kérdezd meg magadtól, akarod-e igazán amibe belevágsz? Akarod-e annyira, hogy hajlandó vagy megfizetni az "árát" (például elviselni a gyúnyos, szkeptiks tekinteteket/megjegyzéseket, betartani az edzéstervedet, stb.). Ha igen, akkor én a későbbiekben majd megmutatom neked a technikát, hogy hogyan tudod magad kifogyhatatlan motivációval feltölteni.
 

A következő néhány napban, fenekestül fogom felforgatni mindazt, amit eddig hittél az alakformálásról és a fogyásról

A következő néhány nap anyaga felvértez majd azokkal a szükséges ismeretekkel, amivel végre tartós eredményeket érhetsz el. Sőt, kevésbé leszel fogékony azokra a hangzatos ám délibábokra épülő dolgokra is, amivel a fitnesz ipar egyes szereplői tudatlanságból vagy nyereségvágyból a laikusokat szédítik.

12 évnyi gyakorlati tapasztalatból és számtalan forrásból készült neked az Edzés Mester Program. Ráadásul az egészet egyszerűen, követhetően és érthetően írtam meg, hogy mindenki megértse. Remélem a hasznodra válik.

És most jöjjön a kevésbé jó hír. Nem ígérek csodát. Nem tudom leolvasztani rólad kézrátétellel a 10-20 kiló zsírfelesleget. Nem tudok szexy alakot varázsolni neked csettintésre.

Azon (ritka) fitness edzők egyike vagyok, aki nem mondja, hogy könnyű és gyors lesz minden. A legtöbb dolog „egyszerű” lesz, de nem „könnyű”. Igaz, a „könnyű” és a „gyors” szavak meglehetősen relatívak. Ha valaki soha még a kisujját se mozdította meg a teste érdekében, és rendkívül rosszul táplálkozik, akkor ő már néhány alaptanács megfogadása után is „gyorsan” és „könnyen” érhet el eredményeket. Vagy ha eddig rengeteg dolgot rosszul csináltál, és most kiderül, hogy mik ezek, akkor ott is látványos lehet a javulás.
 

Az a bizonyos "sikeres" 5%...

Az egészséges és tartós eredményekhez türelem kell és munka. Sajnos a legtöbben menekülnek a kemény munkától. Rövidebb utakat, és csodákat keresnek, amivel „gyorsan” és „könnyen” érhetnek el eredményeket, lehetőleg alvás közben és bármiféle erőfeszítés nélkül. Ezért van az, hogy az emberek 95%-a elbukik. Ezért csak 5% lesz sikeres. Ha van valamilyen kreatív hobbid, tudod, hogy rengeteg munkád, időd és energiád fekszik benne. Ára volt annak, hogy azt tudd, és ezt az árat mindig meg kell fizetni.

Egyszer egy társaságban a társaság egyik tagja leült a szobában lévő zongora elé, és gyönyörű dallamokat kezdett játszani. Az ujjai játszi könnyedséggel táncoltak a billentyűkön, és a vidám tánczenétől a melankolikus, szívszorító dallamokig mindenféle dolgot játszott a társaságnak. Az egyik lány ámultan odaszólt a férfinek:

-          Milyen szépen játszol! Én bármit megadnék, hogy így tudjak zongorázni!

-          Bármit? – kérdezett vissza a férfi a szemöldökét ráncolva – Hajlandó lennél 15 éven át napi 8 órát gyakorolni? Mert akkor te is játszhatsz így! De ezt kétlem. Szerintem csak szeretnéd, ha „csak úgy” magától az öledbe esne a képesség, nem így van?


Semmi sem jön ingyen, ami értékes az életben. Mindenen rajta lóg az árcédula. És az „ár” legtöbbször nem pénzben kifejezhető érték. Sőt, sokan inkább szeretnék pénzzel letudni, mintha a pénzkifizetés jelentene bármit is. Nem egy embert ismerek, aki megveszi ugyan a bérletet a fitness terembe, de eljárni már nem jár el. Nos, neked nem kell fitness terembe járnod, ha nem akarsz, de a célodat ki kell tűznöd, és meg kell fizetned az "árát"!

 

Te mit tennél meg azért, hogy elérd álmaid alakját?

Amikor belevágtam ebbe a programba, eredetileg arra gondoltam, hogy lesz néhány ember, akit érdekel a dolog, akikkel emailben tartom a kapcsolatot és akiknek szépen egyesével válaszolgatok majd a leveleikre. Aztán, amikor néhány nap alatt több száz levél érkezett, rájöttem, hogy ez nem fog menni. A 24 órás napomban egyszerűen képtelenség ennyi levelet megválaszolni. De azért mégsem akartam cserben hagyni az olvasóimat.

Ezért minden modul végén felteszek neked néhány kérdést, pont, ahogy azt itt láthatod. Így, ha ezekre válaszolsz és közben megírod az esetleges kérdéseidet is, akkor később igyekszem ezek alapján a visszajelzések alapján további anyagokat készíteni, hogy minél többen választ kaphassanak a kérdéseikre. Ugyanis az Edzés Mester Program vége után ezek alapján készítek további hasznos anyagokat. Természetesen a legnagyobb megelégedésedre - legalábbis remélem. :-)

 

Tehát, kérlek, írd meg nekem, hogy mi is a célod és mit tennél meg érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edzesmester.blog.hu/api/trackback/id/tr582688159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása